Slaapzak (tenzij je een dekbed huurt. Kussen, sloop en hoeslaken zijn aanwezig), handdoek (tenzij gehuurd), toiletspullen, schoenen met rubber zool, water- en winddichte kleding (er komt wel eens wat buiswater over). En verder: wat jezelf nodig vindt. Doe je bagage in een weekendtas o.i.d., koffers nemen veel ruimte in.

Onze motoren en kachel draaien op GTL ipv gasolie (diesel). GTL staat voor Gas To Liquid. Deze brandstof is heel zuiver geeft geen of nauwelijks roetuitstoot bij verbranding wat weer voordelig is voor ons milieu. Maar, we proberen natuurlijk zoveel mogelijk gebruik te maken van de wind!

De Spes Mea bedrijfsbus is een Nissan EV-200. Een volledig elektrisch aangedreven auto.

bioafbreekAan boord van de Spes Mea wordt alleen nog maar afgewassen en schoongemaakt met afbreekbaar milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. U hoeft dus geen afwasmiddel of schoonmaakmiddel meer mee te nemen! Kijk op www.ecover.nl

 

De Spes Mea ligt afgemeerd in de Zuiderhaven tegenover huisnr. 26.

Als je uit zuidelijke richting (A7) komt ga je als volgt: op de N31 richting Harlingen rijdend kom je de afslag Kimswerd tegen, neem de afslag, je komt bij een kleine rotonde. Ga linksaf op de rotonde, onder het viaduct door. Dan rechtsaf. Je rijdt nu langs de dijk op een parallelweg van de N31. Als je de bebouwde kom inrijdt neem je de eerste afslag rechts (centrum), je komt vrijwel direct over een spoorwegovergang. Over de spoorwegovergang rechts, dan links, en weer links. Je bent nu op de Zuiderhaven.

Als je uit oostelijke richting komt ga je als volgt: op de A31 rijdend neem je de afslag “Harlingen-Havens”. Bij de veerbootterminal (aan de rechterkant) van Doeksen volg je de weg. Je gaat over een brug, na de brug rechts. Je komt over de 2e brug, direct na de brug links. Je bent nu op de Zuiderhaven.

Voer bij het gebruik van navigatieapparatuur in: Zuiderhaven 24, Harlingen.

Na je bagage aan boord gezet te hebben kun je je auto parkeren. Je auto kan geparkeerd worden bij diverse langparkeer voorzieningen.

Voor parkeren zijn er meerdere opties, dit is de top 3:

1) Als je een weekend komt zeilen: parkeren op parkeerplaats aan de Spoorstraat (ter hoogte van de Steenhouwersstraat). Zet je auto daar zaterdagmorgen neer en betaal het maximum dagtarief. (€ 10,- zondag is vrij). Op loopafstand.

2) All-in Parkeren, Oude Trekweg 86. kosten € 6,- per dag, inclusief taxi van en naar Zuiderhaven. Breng eerst je bagage aan boord, we regelen dan dat alle auto’s van de Spes Mea opvarenden in 1 keer naar deze locatie gaan.

3) Bruine Vloot Parkeerplaats, Westerzeedijk naast de Aldi. 24 uur van tevoren reserveren via deze site:  https://www.parkerenharlingen.nl/parkeerlocaties/bruine-vlootKosten  € 7,25 per dag.  Op loopafstand van de Spes.

 

Zie voor de andere mogelijkheden: https://www.parkerenharlingen.nl/parkeerlocaties

Stap uit op treinstation Harlingen Haven. Vanaf dit station is het ongeveer 5 minuten lopen. Ga van de trap richting de stad, voor de brug ga je rechts. Aan deze kade liggen na plm. 300 meter de schepen. Kijk voor meer informatie op de site van Arriva. Vanaf Harlingen Centraal is het 1,2 km. of ongeveer 14 min. lopen naar de haven.

Op uw boeking zijn de algemene voorwaarden van de BBZ/TCN van toepassing.

Je kan je hond meenemen. Het is echter wel van belang dat je dat even meldt. Het is niet de bedoeling dat we bijvoorbeeld 10 honden aan boord mee nemen. Op de Waddenzee (zandplaten) mogen honden niet los en op de eilanden zijn verschillende bepalingen.

VZR Garant.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maken we gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt.
Wanneer diensten door financieel onvermogen van Spes Mea Zeilcharters niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.