Slaapzak (tenzij je een dekbed huurt. Kussen, sloop en hoeslaken zijn aanwezig), handdoek (tenzij gehuurd), toiletspullen, schoenen met rubber zool, water- en winddichte kleding (er komt wel eens wat buiswater over). En verder: wat jezelf nodig vindt. Doe je bagage in een weekendtas o.i.d., koffers nemen veel ruimte in.

bioafbreekAan boord van de Spes Mea wordt alleen nog maar afgewassen en schoongemaakt met afbreekbaar milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. U hoeft dus geen afwasmiddel of schoonmaakmiddel meer mee te nemen! Kijk op www.ecover.nl

De Spes Mea ligt afgemeerd in de Zuiderhaven tegenover huisnr. 26.

Als je uit zuidelijke richting (A7) komt ga je als volgt: op de N31 richting Harlingen rijdend kom je de afslag Kimswerd tegen, neem de afslag, je komt bij een kleine rotonde. Ga linksaf op de rotonde, onder het viaduct door. Dan rechtsaf. Je rijdt nu langs de dijk op een parallelweg van de N31. Als je de bebouwde kom inrijdt neem je de eerste afslag rechts (centrum), je komt vrijwel direct over een spoorwegovergang. Over de spoorwegovergang rechts, dan links, en weer links. Je bent nu op de Zuiderhaven.

Als je uit oostelijke richting komt ga je als volgt: op de A31 rijdend neem je de afslag “Harlingen-Havens”. Bij de veerbootterminal (aan de rechterkant) van Doeksen volg je de weg. Je gaat over een brug, na de brug rechts. Je komt over de 2e brug, direct na de brug links. Je bent nu op de Zuiderhaven.

Voer bij het gebruik van navigatieapparatuur in: Zuiderhaven 24, Harlingen.

Na je bagage aan boord gezet te hebben kun je je auto parkeren. Je auto kan geparkeerd worden bij diverse langparkeer voorzieningen.

Wij bevelen van harte aan:

All In Parkeren, € 6,- per dag, inclusief vervoer naar en van de ligplaats. U rekent af bij de beheerder

Oude Trekweg 86,  Harlingen

info@allinparkerenharlingen.nl

Mobiel +31 (0)6 11341576

Stap uit op treinstation Harlingen Haven. Vanaf dit station is het ongeveer 5 minuten lopen. Ga van de trap richting de stad, voor de brug ga je rechts. Aan deze kade liggen na plm. 300 meter de schepen. Kijk voor meer informatie op de site van Arriva. Vanaf Harlingen Centraal is het 1,2 km. of ongeveer 14 min. lopen naar de haven.

Je kan je hond meenemen. Het is echter wel van belang dat je dat even meldt. Het is niet de bedoeling dat we bijvoorbeeld 10 honden aan boord mee nemen. Op de Waddenzee (zandplaten) mogen honden niet los en op de eilanden zijn verschillende bepalingen.