De Waddenzee verkennen.

Als u meerdere dagen uw leerlingen een geweldige en leerzame schoolreis wilt laten beleven, dan is een zeiltocht over de Waddenzee uw keuze. In de thuishaven Harlingen begint de onvergetelijke zeiltocht door het bijzondere UNESCO werelderfgoed (voor meer informatie ga naar waddensea-worldheritage.org) naar de Waddeneilanden. De Waddenzee is ’s werelds grootste aaneengesloten systeem van zand- en moddervlakten die droogvallen tijdens eb. Zeilend ervaren uw leerlingen dit gebied het beste: ver weg van motorgeronk. Het geluid van wind, water en vogels heeft vrij spel. Onderweg is het bovendien gegarandeerd zeehonden spotten! Onder begeleiding van ervaren bemanning gaan uw leerlingen samen het schip zeilen. Tijdens deze werkweek kunnen we het schip droogzetten op een zandplaat  (“droogvallen”). Alweer een bijzondere ervaring: een wandeling over de zeebodem!

Het schip valt onder beroepsvaart en voldoet aan alle eisen die de scheepvaartinspectie (IL&T) stelt. Het schooluitje hoeft niet alleen uit zeilen te bestaan. Naast de activiteiten aan boord zijn er legio te bedenken aan de wal. Wandelen of fietsen zijn het meest populair. Museumbezoek, sporten of luieren op het strand kan ook allemaal.

Als uw groep groter is dan 20 personen dan zoeken we een collega schip en vormen we een vloot. Koken kan in de compleet uitgeruste kombuis. Een 6 pits gasfornuis, een flinke koelkast en verder alles wat u nodig heeft voor bereiden van de maaltijden is aan boord.  Benedendeks vindt u bovendien de gezellige salon met 2 grote tafels waaraan onder meer gegeten kan worden. In alle hutten is een wastafel met warm water. Qua sanitair zijn er 2 toiletten en 2 douches.

Onze jarenlange ervaring met jeugdgroepen, het geweldige vaargebied en het comfortabele schip maken uw schoolreis tot een succes. Hoewel een 5 daagse tocht het meest gangbaar is kunt u ook boeken voor 4 dagen of minder. Ons seizoen begint al in april en loopt tot en met oktober. U zeilt al vanaf € 44,- per leerling per dag. Neem vrijblijvend contact op met de schipper/eigenaar. Mail naar info@spesmea.nl of bel: 0651 550902 (Klaas)