55+ Comfort Reizen – zeilzwerftochten voor Senioren

 

Senioren zeilreis

12 MEI

T/M

17 Mei

vanaf € 565 pp

zoavond-VR

 5 DAGEN

Privé Hut: € 785,-

2 pers. hut: € 1125,-

2 p.hut groot:€ 1260,-

2 juni 

t/m

7 juni

VANAF € 565 PP

zoavond-VR

5 DAGEN

PRIVÉ HUT: € 785,-

2 PERS. HUT: € 1125,-

2 P.HUT GROOT: € 1260,-

16 Juni

t/m

21 juni

VANAF € 565 PP

zoavond-vr

5 DAGEN

PRIVÉ HUT: € 785,-

2 PERS. HUT: € 1125,-

2 P.HUT GROOT:€ 1260,-

30 juni

t/m

5 juli

VANAF € 565 PP

zoavond-VR

5 DAGEN

PRIVÉ HUT: € 785,-

2 PERS. HUT: € 1125,-

2 P.HUT GROOT:€ 1260,-

  sept

T/M

 sept

nog te plannen

zoavond-VR

5 dagen

PRIVÉ HUT: € 785,-

2 PERS. HUT: € 1125,-

2 P.HUT GROOT:€ 1260,-

* wat is inbegrepen?

InDroogvallen-Wierummerwad-Spes-Mea-(c)DJD-0740schrijven

U kunt zich opgeven via ons contactformulier. Voor vragen of opmerkingen kunt u ook met ons bellen of mailen (zie onderaan).

Beschrijving 55-plus comfort meezeiltocht

Ieder Waddeneiland heeft zo zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Wat ze gemeen hebben zijn de mooiste stranden van Nederland en ze zijn allemaal gelegen aan de Waddenzee, aan een uniek stukje natuur dat sinds een aantal jaren op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Als regelmatig eilandganger heeft u ze niet kunnen missen; historische schepen die onder zeil de Wadden doorkruisen van het ene eiland naar het andere. Met wat geluk heeft u onze prachtige Groninger zeetjalk “Spes Mea” voorbij zien varen en hebben de gasten u vrolijk toegezwaaid. U dacht vast: “Och, dat zou ik wel eens willen meemaken”. Dat kan, want we hebben vier 55+ comfortreizen geprogrammeerd.

Speciaal voor deze comfortreizen biedt de Spes Mea plaats aan maximaal 14 personen per reis, dus de boot is niet overvol (normaal 20 gasten). Ze hebben de beschikking over comfortabele 2-persoons hutten met prima bedden. Elke hut heeft een wastafel met koud en warm water. Verder biedt de Spes Mea u een tweetal uitstekende douches en toiletten en een uitermate gezellige kajuit.

Aan de inwendige gast wordt ruim aandacht besteed, want er vaart een kok mee die u op uitstekende wijze zal verzorgen. Inbegrepen zijn de maaltijden aan boord inclusief af en toe een  tussendoortje, de zogenaamde deksnack.

De bestemming wordt in overleg met de schipper bepaald door de gasten, maar is ook afhankelijk van wind en getij. Vaak worden diverse Waddeneilanden aangedaan en is er een mogelijkheid om op een van die eilanden bijvoorbeeld een fietstocht te maken. Er zijn op de eilanden diverse mogelijkhden om (elektrische) fietsen te huren.  Wilt u meehelpen bij het hijsen of strijken van de zeilen? U mág helpen bij het reilen en zeilen van de tjalk. Een poosje aan het roer? Het kan allemaal. Kortom, het wordt genieten van een heerlijke zeilweek op het Wad.

De voorgestelde route is indicatief, immers, de Spes Mea is een zeilschip en afhankelijk van de wind en het getij. Wat wel vast ligt is dat de bemanning van de Spes Mea er alles aan zal doen om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken. Heerlijk samen genieten van het zeilen, de rust die het water geeft, van de wind in de haren en de zon in het gezicht, kortom echt vakantie!

Mogelijk programma van dag tot dag (indicatief!):

 • Zondagavond: De bemanning van de tjalk Spes Mea verwacht u vanaf 20.00 uur aan boord in de haven van Harlingen. U kunt kennismaken met uw mede opvarenden en het schip verkennen.
 • Maandagochtend: Vandaag zeilen we naar het eiland Texel, een tocht van ongeveer 5 tot 6 uren. De schipper en de maat geven u zeilinstructies en samen zeilen we de machtige tjalk over de Waddenzee. Op het eiland Texel komt u aan in de haven Oude Schild. Een grote visserijhaven waar veel bedrijvigheid is. Uiteraard zijn er diverse havenkroegjes op de haven.
 • Dinsdag: naar Vlieland. We komen ongeveer rond 14.30-15.00 uur aan op dit kleine maar mooie auto-luwe eiland. Wat denkt u van een heerlijke bos-, duin- en strandwandeling ? De haven ligt midden in de natuur. Het is een kwartiertje lopen naar het dorpje Oost-Vlieland. Wilt u niet lopen? Pak een fiets!
 • Woensdag: varen we naar Terschelling, het misschien wel bekendste en populairste eiland. We meren af in de haven van West-Terschelling. Het eiland Terschelling heeft u veel te bieden, een bezoek aan het juttersmuseum of natuurhistorisch museum, fietstocht of wandeling of gewoon heerlijk genieten van een drankje op een van de vele terrasjes.
 • Donderdagochtend: vertrekken we al vroeg om koers te zetten naar Ameland. We zeilen vlak langs de zandbanken met misschien wel zeehonden. Het Noordzee strand is nu echt dichtbij. Hier is natuurlijk lekker zwemmen in zee.
 • Vrijdag zeilen we terug naar Harlingen, waar we voor 16u weer terug zijn. We genieten van onze laatste dag aan boord van de mooie tjalk Spes Mea en laten ons voor de laatste keer verwennen door het lekkere eten van de kok. Uiterlijk 16u gaat u weer van boord.

In 2020 zijn we zelfs op Schiermonnikoog geweest. Op weg daar naartoe zijn we drooggevallen en ’s nachts aangekomen. Na een dag rondkijken op Schier ‘s-avonds weer terug richting Ameland, waar we in de Holwerderbalg voor anker zijn gegaan. De volgende morgen na een prachtig zonsopgang en het bezoek van zo’n 200 zeehonden hebben we de reis voortgezet, kruisend naar Ameland. De rest van de tocht ging via Terschelling terug naar Harlingen. Kortom, elke keer kan het anders zijn.

Inbegrepen bij de reis:

 • Verblijf aan boord
 • Volpension
 • Koffie/thee
 • (zwak alcoholische-) dranken
 • 1x gratis huurfiets
 • Beddengoed
 • Bemanning aan boord
 • Havengeld
 • Toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Eindschoonmaak

NIET inbegrepen bij de reis:

 • Annuleringsverzekering
 • Reisverzekering