Marjon Snippe

 

 • “Opgegroeid op het platteland van Drenthe, wonend aan een kanaal waar met name pleziervaart voer, heb ik niet echt zoveel met de zee te maken gehad. Tijdens de vakanties op Ameland werd wel duidelijk dat ik meer een meisje van het water en de zee ben, maar het bleef toch Drenthe en het daarbij horende bos. Totdat we nieuwe buren kregen die enthousiast vertelden over een zeiltocht die zij ieder jaar maakten. Tijdens deze zeiltocht waren ze trouwe gasten van een heel mooi schip namelijk…’de Spes Mea’. Meegaan met deze zeiltocht (met 5 verschillende schepen) vonden ze ook net wat voor mij. En dat was ik wel met ze eens.

  Zo kwam het dat ik bijna zes jaar geleden in Harlingen op de kade stond bij de Zuiderhaven. En daar lag ook de ‘Spes Mea’, harstikke mooi allemaal, maar wist ik veel hoe dat zeilen in z’n werk ging. Ondanks dat ik toen niet ingescheept werd op de Spes Mea, heb ik de smaak van het zeilen te pakken gekregen. Een paar jaar daarna verhuisde ik voor mijn studie naar Leeuwarden en was ik veel te vinden in Harlingen op de schepen van de Bruine Vloot. Een seizoen als matroos werken op zo’n zeilschip wilde ik ook en nu mijn studie SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) bijna afgerond is, is dat ook mogelijk. En dan is het natuurlijk bijzonder dat dat is op het schip waar ik het eerst over gehoord heb, de ‘Spes Mea’.

  Zo heb ik Drenthe verruild voor Friesland en Bos voor Bosch en nu gaat voor mij het feest beginnen als opvolgster van Marek, ik heb er zin aan. Zeilen met de gasten, genieten van het mooie en minder mooie weer en natuurlijk af en toe (eh..vaak) een Blues cd’tje opzetten voor de schipper.

  Tot ziens aan boord!”

  Marjon Snippe

  Maat